Dużą rolę w przemyśle spożywczym odgrywa produkcja gotowych artykułów żywnościowych. Są one chętnie nabywane przez osoby, które nie prowadzą domowej kuchni, które wolą się stołować w barach szybkiej obsługi lub restauracjach. Właśnie dla restauracji oraz dla firm cateringowych EuroStal z siedzibą w Gądkach oferuje schładzarki szokowe, nowoczesne urządzenia do szybkiego zamrażania przygotowanych potraw. Trwała obudowa ze stali szlachetnej izolowana poliuretanem, drzwi zaopatrzone w uszczelki magnetyczne oraz nowoczesny system schładzania i zamrażania pozwalają na schłodzenie potraw nawet o temperaturze siedemdziesięciu stopni Celsjusza do temperatury minus osiemnastu stopni Celsjusza w czasie zaledwie dwustu czterdziestu minut. Schładzarki szokowe charakteryzują się dużą pojemnością oraz wysoką wydajnością podczas schładzania i zamrażania, dzięki czemu pozwalają na nieprzerwaną pracę, a ponieważ steruje nimi elektroniczny panel z czytelnym wyświetlaczem, są one niezwykle łatwe w użytkowaniu.
Polski producent sprzętu gastronomicznego
Producentem profesjonalnego sprzętu gastronomicznego, którego to z powodzeniem można zaliczyć do grona jednych z bardziej cenionych, doświadczonych i rozpoznawalnych na rynku firm, w którego to produkty bardzo chętnie wyposażają się różnego rodzaju lokale gastronomiczne, jest Stalgast. Wspomniana, polska fi...